Våra katter


Bellis 8 månader (sept 2005)

IP/IC S*Skogskullen's Bellis
NFO n - 2005-01-17
far: EC S*Gudbrand's Ceasar - n 09
mor: IC S*Hug Me's Athena - f 09 23

Stamtavla       Stamtavla i bild    Färgkoder i stam    Resultat

Bellis kom till oss efter mycket ingående och utstuderad planering. Jag ville ha en svart ulltuss. Att det blev en Norsk skogkatt beror mest på att de har inbyggd ulltussgaranti i rasbeskrivningen.
Att det blev Bellis berodde på att jag just lärt mig att svarta katter hade emskod n. Jag googlade helt enkelt på "kattungar NFO n" och hamnade först på en sida där jag var i kontakt med en otrevlig tant och sen kom jag rätt snart till Skogskullen där Bellis fanns alldeles nyfödd. Henne ville jag ha, även om det innebar en Skåneresa.
Då visste jag ingenting om kattutställningar och ingenting om att svart utan vitt är en ovanlig färg på Norsk Skogkatt.
Bellis är en majestätisk katt. Hon glider förbi och sätter sig ofta och betraktar det som händer från en plats med utsikt. Bellis pratar mycket och talar alltid om när hon anländer. Hon sitter helst inte i knä, men vill ändå komma och bli kliad. När hon kommer får hon aldrig nog.
Vid åtta månaders ålder opererades Bellis för ljumskbråck, därav beslutet att inte låta denna vackra katt få några kattungar.

Bellis är familjens Internationella Champion men ställs numer ut som kastrathona, hittills med titeln International Premier tagen 8 november 2008 i Oslo.


Hedvig 12 månader (apr 2006)

CH S*Knallhattens Hedvig Silvernos
NFO n 09 - 2005-04-07
far: EC S*Sir Maxwell's Khapris - n 09 22
mor:CH S*Pysida's Diva - n

Stamtavla       Stamtavla i bild    Färgkoder i stam     Resultat

Hedvig kom till oss som en virvelvind. Mysan dog oväntat och lämnade ett stort tomrum att fylla. Knallhattarna hade en kattunge kvar och hon var svart. Okay då, nästan svart. De små vita tårna gör henne lätt att identifiera.
Hedvig är ett yrväder som sällan sitter stilla. Det krävs många knep för att ta kort på henne. Samtidigt är hon vår kelkatt. När hon busat färdigt för en stund kommer hon och vill bli kliad och då ska hon vara nära, så nära det bara går. Hon sover helst i sängen och då skall hon vara i höger armhåla
Hedvig blev mamma 7 februari 2007 till tre fantastiska små underverk. Vi kallar dem "Hitta Nemo"-kullen.
Varje gång hon träffar sina numer vuxna kattungar har hon fullt sjå att hålla dem rena och snygga.
Hedvig är familjens Champion och stannar numer hemma från utställningarna.

Marvin 3 månader (maj 2007)

S*Gulltussens Marvin
NFO n 09 22 - 2007-02-07
far: EC S*Juvelens Rubin - d 09 22
mor: S*Knallhattens Hedvig Silvernos - n 09

Stamtavla       Stamtavla i bild    Färgkoder i stam     Resultat

Hedvigs första kull var till salu när de föddes. Min förhoppning var att hitta hem till dem så att jag skulle få fortsätta att följa utvecklingen. Marvin fick flest förfrågningar och varje gång insåg jag att jag måste bestämma mig. Marvin själv gjorde allt för att få stanna. Han mötte mig i dörren och klättrade upp på min axel varje dag. Doris och Nemo busade och höll ihop, medan Marvin lugn och stabil och på något vis den klokaste av dem nöjde sig med mamma. Jag kunde inte skiljas från Marvin. Marvin bor därför kvar hos oss, medan båda syskonen har flyttat till vår äldsta dotter. Han testar utställningslivet och vi får se hur det går framöver, men än så länge har han en snygg rad Ex1 i småklasserna.

Sen syskonen flyttade är han ännu mer tillgiven och får vara lös med mig när jag pysslar ute i trädgården, medan mamma Hedvig och tant Bellis oftast får nöja sig med att vara i sele eller i kattgården. För Marvin är grinden till kattgården en svängdörr än så länge. Han jamar när han vill in och jamar när han vill ut. Det fungerar bra.

Marvin rymde ut ur huset midsommaraftons kväll 2008 och strövade sen runt en hel vecka på egen hand till vår stora förtvivlan. Sen dess är det han som sitter i kattgården eller går i sele, medan våra kastrathonor fått pröva på lite begränsad frihet - dvs fri utevistelse ett par timmar om dagen.